-
چهارشنبه, ۲ اسفند ۱۳۹۱، ۰۸:۳۰ ب.ظ
-
۱۲۶۸
مرگ سازمان
سازمانها هم مثل انسانها گاهی مریض می شوند، بستری می شوند و می میرند.
مرگ سازمان زمانی فرا می رسد که هدف سازمان گم شده باشد .
سرمایه گذاری روی دانایی
سازمانی که برای دانایی افراد سرمایه گذاری می کند، میوه کار آیی را می چیند، و سازمانی که برای دانایی افراد سرمایه گذاری نکند چندین برابر بیشتر، هزینه خطا و اشتباه افراد خود را پرداخت خواهد کرد .
به جای مشتری
روزی مدیر سازمانی از کارکنان خود خواست که یک دقیقه خود را به جای ارباب رجوع تصورکنند، قدری سکوت حاکم شد و بعد از یک دقیقه اتفاق جالبی افتاد. کارکنان دقیقا احساس یک ارباب رجوع را پیداکرده بودند. بعد از چند روزی، چیدمان میز ها، طرز برخورد با مشتریان و در نهایت شیوه ی عملکرد کارکنان عوض شد .
ارزش کارمند
ارزش یک کارمند را موقعیت و پست سازمانی او مشخص نمی کند، بلکه ارزش هرکارمندی وابسته به میزان رضایتی است که در مشتری ایجاد می کند چون رضایت خالق نیز با رضایت مخلوق به دست می آید .
دو ساعت
فرق است بین کارمندی که ارباب رجوع را دو ساعت در سازمان سرگردان می کند، با کارمندی که با یک راهنمایی کوچک کار دو ساعت ارباب رجوع را به ده دقیقه تقلیل می دهد.
راز نشاط
پرسیدم : چگونه است که با وجود بیست سال سابقه کار هنوز نشاط اولیه ی کار را در خودت حفظ کرده ای؟ لبخندی زد و گفت: هر روز چیز تازه ای را یاد گرفتم، در محیط کار اجازه گلایه و ناله از زندگی را به خود ندادم، خنده را روی لبانم نگه داشتم و ارباب رجوع را مهمانی دانستم که حبیب خداست و در حل مشکلات او کوشا بودم .
سه چراغ
وارد اداره ای شدم و چیز جالبی دیدم که تاکنون برای من سابقه نداشت و آن کارتهای رنگی بود که روی سینه کارکنان چسبیده شده بود، کارت ها به رنگهای سبز، زرد و قرمز بودند. از کارمندی پرسیدم: منظور شما از نصب این کارت های رنگی برروی سینه چیست؟ گفت : هرکارتی نشانه ی وضعیت روحی طرف مقابل است. اگر از کارت سبز استفاده کرد یعنی وضعیت روحی من خوب است و می توانی با من شوخی بکنی، اگر کارت زرد بر روی سینه داشت یعنی مواظب باش! و کارت قرمز روی سینه یعنی شوخی ممنوع، امروز حوصله ندارم .
یادداشت
از کارمندی پرسیدم: بهترین روش برای مدیریت زمان چیست؟
گفت : یادداشت برداری و نوشتن اولویت های کاری بطور روزانه. من هر روز صبح شش کار اولویت دارخودم را یادداشت می کنم و هرشب آنها را کنترل می کنم تا ببینم چه تعداد از کارهایم انجام گرفته است .
نقش های متفاوت
هر کارمندی نقش های زیادی درجامعه ایفا می کند. نقش یک پدر درخانه، نقش یک شوهر در خانواده، نقش یک کارمند درسازمان، نقش یک شهروند در شهر، نقش یک فرزند برای پدر و مادر، نقش یک مخلوق برای خالق. وقتی انسان رمز بندگی را پیدا کرد او پدر، شوهر، کارمند، شهروند، فرزند و در نهایت بنده ی خوبی برای خالق خواهد بود .
ارتقای شغلی
قانون ارتقای شغلی این است: ابتدا توانمندی و شایستگی داشت پست و سمت بالا را بدست آوری و سپس از پله های ترقی نردبان بالا روی. و فقط به خاطر بسپار که در آخر، نردبان را نیز نیندازی؛شاید کسی هم مثل تو خواست خودش را بالا بکشد.
فکر
در سازمانی که همه افراد آن سازمان یک جور فکر می کنند، درحقیقت هیچ کس فکر نمی کند. سازمانهایی که به اندازه ی افراد خود فکر دارند بیشتر از مسائل خود نیز راه حل دارند .
عشق به کار
سازمانی که افراد در آن بخاطر ترس از تنبیه کارمی کنند، شبیه اردوگاه است .
سازمانی که افراد به خاطر پول کار می کنند، شبیه میدان داد و ستد است .
سازمانی که افراد بخاطر عشق کارمی کنند، شبیه یک باغ بهشتی است .
پرسش های خوب
بهترین سازمانها، آن هایی هستند که افراد را تشویق به پرسیدن سوالات جدید می کنند. بدترین سازمانها آنهایی هستند که جواب های پنجاه سال پیش را درحل مسائل جدید امتحان می کنند.
تیم فوتبال
هر سازمانی بی شباهت به تیم فوتبال نیست: همه افراد می دوند تاسازمان گل بزند. مهم نیست این گل را چه کسی زده است؛ مهم این است که افراد خودشان باشند، ولی از استراتژی تیمی تبعیت کنند. مدیر همان مربی خارج از میدان است که فقط تیم را هدایت و رهبری می کند نه اینکه خودش در میدان بازی کند.
سازمان ثروتمند
تنها دارایی یک سازمان، کارمندان با روحیه، شجاع، منظم، مبتکر، ریسک پذیر و عاشق کاراست. سازمانی که کارمندانی با مشخصات بالا را داراست، " سازمان ثروتمندی" است؛ اگر چه تشکیلات و تجهیزات چندانی هم نداشته باشد .
سازمان فقیر
سازمانی که افراد آن برای بهبود آن سازمان و بهتر شدن خدمات در آنجا تخیل و آرزویی ندارند جزو فقیرترین سازمانهاست .
تبسم
تبسم یک کارمند به روی ارباب رجوع خرجی ندارد ولی اثر دارد. اگر باور ندارید، وقتی به عنوان مشتری به جاهای مختلف مراجعه می کنید ببینید چقدر قیافه ی طرف مقابل در رفتار شما تاثیرخواهد داشت .
انواع سازمانها
پرسیدم : سازمان چندحالت دارد؟
گفت : سه حالت: جامد ، مایع و گاز.
گفتم : مشخصات هرحالت کدام است ؟ گفت :
سازمانهایی که به شکل جامد هستند تغییر نمی کنند، همیشه ثابت هستند، سریع می میرند.
سازمانهایی که شبیه مایع هستند، شکل ظرف مشتری را به خود می گیرند و مشتری مدار هستند.
سازمانهای گازی شکل، در دنیای اینترنت به صورت مجازی تشکیل می شوند؛ بدون اینکه به شکل خاصی و در مکان خاصی باشند.